Trwa ładowanie...
d1vrv6d
d1vrv6d

Krewetki tygrysie na rzepie słodko-kwaśnej

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

d1vrv6d
Zdjęcie
Składniki
  • krewetki tygrysie 8 szt.
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • masło1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • natka pietruszki pół pęczka
  • biała rzodkiew 1 szt.
  • sól, pieprz
  • sos słodko kwaśny
Przepis

Krewetki obrać, oczyścić – następnie umyć i osuszyć. Doprawić delikatnie pieprzem – odstawić. Czosnek rozgnieść i posiekać. Natkę pietruszki posiekać.W międzyczasie obrać białą rzodkiew i pokroić w cieniutkie paseczki. Potraktować sosem słodko-kwaśnym i odstawić. Z sosów zdecydowanie najbardziej mi smakuje ten od Folwarku. Oliwę rozgrzać na patelni grillowej, podsmażyć czosnek. Gdy się zarumieni dodać krewetki i smażyć po 2 minuty z jednej i z drugiej strony. Dodać masło i jeszcze chwilę podsmażyć. Po minucie dodać posiekaną natkę, wymieszać i zdjąć z ognia. Gotowe krewetki ułożyć na przygotowanej rzepie słodko-kwaśnej i gotowe !

Przepis dodał użytkownik Anna Ewa Maria

Krewetki tygrysie na rzepie słodko-kwaśnej
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d
d1vrv6d