Krewetki tygrysie na rzepie słodko-kwaśnej
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- krewetki tygrysie 8 szt.
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- masło1 łyżka
- czosnek 2 ząbki
- natka pietruszki pół pęczka
- biała rzodkiew 1 szt.
- sól, pieprz
- sos słodko kwaśny
Krewetki obrać, oczyścić – następnie umyć i osuszyć. Doprawić delikatnie pieprzem – odstawić. Czosnek rozgnieść i posiekać. Natkę pietruszki posiekać.W międzyczasie obrać białą rzodkiew i pokroić w cieniutkie paseczki. Potraktować sosem słodko-kwaśnym i odstawić. Z sosów zdecydowanie najbardziej mi smakuje ten od Folwarku. Oliwę rozgrzać na patelni grillowej, podsmażyć czosnek. Gdy się zarumieni dodać krewetki i smażyć po 2 minuty z jednej i z drugiej strony. Dodać masło i jeszcze chwilę podsmażyć. Po minucie dodać posiekaną natkę, wymieszać i zdjąć z ognia. Gotowe krewetki ułożyć na przygotowanej rzepie słodko-kwaśnej i gotowe !
Przepis dodał użytkownik Anna Ewa Maria
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze