Trwa ładowanie...

Krem czekoladowy z kaszy jęczmiennej

Krem czekoladowy z kaszy jęczmiennej jest zdrową wersją popularnych produktów ze sklepu. Można jeść go bez wyrzutów sumienia.

Krem czekoladowy z kaszy jęczmiennejŹródło: www.justmydelicious.com
d21bz3r
d21bz3r

Jak zapewnia Paulina Krajewska, autorka bloga Justmydelicious, to proste połączenie zaledwie kilku składników okazuje się wręcz idealne nie tylko do wyjadania prosto ze słoiczka, ale też do kanapek, jako nadzienie do ciasteczek, rogalików i urozmaicania wszelkich innych słodkości.

Składniki na krem czekoladowy z kaszy jęczmiennej (1 słoiczek):

200 g ugotowanej kaszy jęczmiennej
2 łyżki kakao
8 łyżek miodu
ok 1/4 szklanki wody

Wszystkie składniki zblenduj ze sobą na jednolitą masę i już.

d21bz3r

Uwagi autorki: wodę możesz zastąpić mlekiem, roztopionym masłem lub większą ilością miodu. Przygotowując wersję light zmniejsz ilość miodu, zastąp go ksylitolem lub stewią w proszku. Krem przechowuj w słoiku w lodówce maksymalnie 4 tygodnie.

d21bz3r
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21bz3r
Więcej tematów