Krem czekoladowy z kaszy jęczmiennej
Krem czekoladowy z kaszy jęczmiennej jest zdrową wersją popularnych produktów ze sklepu. Można jeść go bez wyrzutów sumienia.
Jak zapewnia Paulina Krajewska, autorka bloga Justmydelicious, to proste połączenie zaledwie kilku składników okazuje się wręcz idealne nie tylko do wyjadania prosto ze słoiczka, ale też do kanapek, jako nadzienie do ciasteczek, rogalików i urozmaicania wszelkich innych słodkości.
Składniki na krem czekoladowy z kaszy jęczmiennej (1 słoiczek):
200 g ugotowanej kaszy jęczmiennej
2 łyżki kakao
8 łyżek miodu
ok 1/4 szklanki wody
Wszystkie składniki zblenduj ze sobą na jednolitą masę i już.
Uwagi autorki: wodę możesz zastąpić mlekiem, roztopionym masłem lub większą ilością miodu. Przygotowując wersję light zmniejsz ilość miodu, zastąp go ksylitolem lub stewią w proszku. Krem przechowuj w słoiku w lodówce maksymalnie 4 tygodnie.
Więcej przepisów blogerki na: www.justmydelicious.com POLECAMY RÓWNIEŻ:Jak rozpoznać prawdziwą czekoladę?