Trwa ładowanie...

Krem czekoladowy z kaszy jęczmiennej

Krem czekoladowy z kaszy jęczmiennej jest zdrową wersją popularnych produktów ze sklepu. Można jeść go bez wyrzutów sumienia.

Share
Krem czekoladowy z kaszy jęczmiennejŹródło: www.justmydelicious.com
d4ioik5

Jak zapewnia Paulina Krajewska, autorka bloga Justmydelicious, to proste połączenie zaledwie kilku składników okazuje się wręcz idealne nie tylko do wyjadania prosto ze słoiczka, ale też do kanapek, jako nadzienie do ciasteczek, rogalików i urozmaicania wszelkich innych słodkości.

Składniki na krem czekoladowy z kaszy jęczmiennej (1 słoiczek):

200 g ugotowanej kaszy jęczmiennej
2 łyżki kakao
8 łyżek miodu
ok 1/4 szklanki wody

d4ioik5

Wszystkie składniki zblenduj ze sobą na jednolitą masę i już.

Uwagi autorki: wodę możesz zastąpić mlekiem, roztopionym masłem lub większą ilością miodu. Przygotowując wersję light zmniejsz ilość miodu, zastąp go ksylitolem lub stewią w proszku. Krem przechowuj w słoiku w lodówce maksymalnie 4 tygodnie.

d4ioik5
d4ioik5
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ioik5
d4ioik5
Więcej tematów