Trwa ładowanie...
d2f6lve
01-02-2009 11:41

Krem czekoladowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2f6lve
Składniki
  • 3 jajka
  • 1 szklanka śmietanki kremówki
  • 15 dag cukru
  • 4 czubate łyżki utartej czekolady
  • 1-2 kieliszki rumu lub koniaku
  • 10 dag migdałów
  • 3 łyżeczki żelatyny
Przepis

żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody, pozostawić na 15 minut, następnie mieszając podgrzewać do zagotowania. gdy zawrze wymieszac z czekoladą pozostawić do ostudzenia. Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę, gdy będzie sztywna nie przerywając ubijania dodawać po łyżce cukru. Następnie dodać żółtka. Oddzielnie ubić smietanę. Połączyć z masą jajeczną. Następnie stale mieszając dodać żelatynę z czekoladą i rum. Na konieć wymieszać krem z obranymi i drobno pokrojonymi migdałami. schłodzć.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2f6lve
d2f6lve
d2f6lve
Więcej tematów
d2f6lve

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj