Kotlety z jajek. Sposób na bezmięsny obiad
W PRL kotlety jajeczne stanowiły częsty zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych. Pojawiały się w barach mlecznych, szkolnych i zakładowych stołówkach, a także w wielu polskich domach. Przepis na kotlety jajeczne możemy dowolnie modyfikować, dodając do masy wybrane przez nas składniki.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
1. Ugotowane na twardo jajka drobno posiekać, dodać zmielone ziemniaki, śmietanę, suszony koperek, sól, pieprz i surowe jajko.
2. Dokładnie wyrobić masę.
3. Uformować małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na stopionym maśle.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze