Kotlety z jajek. Sposób na bezmięsny obiad
W PRL kotlety jajeczne stanowiły częsty zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych. Pojawiały się w barach mlecznych, szkolnych i zakładowych stołówkach, a także w wielu polskich domach. Przepis na kotlety jajeczne możemy dowolnie modyfikować, dodając do masy wybrane przez nas składniki.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
1. Ugotowane na twardo jajka drobno posiekać, dodać zmielone ziemniaki, śmietanę, suszony koperek, sól, pieprz i surowe jajko.
2. Dokładnie wyrobić masę.
3. Uformować małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na stopionym maśle.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl