Katarzyna Skrzynecka opublikowała przepis na fit kapuśniak i dietetyczne pieczone warzywa

Katarzyna Skrzynecka opublikowała na Instagramie przepis na fit kapuśniak bez żadnego tłuszczu i pieczone warzywa. Jeżeli nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zadbać o linię, te dania będą dla ciebie.

Katarzyna Skrzynecka opublikowała przepis na fit kapuśniak i pieczone warzywa. To idealny obiad dla osób dbających o linię
Źródło zdjęć: © 123RF

Katarzyna Skrzynecka – przepis na fit kapuśniak

Katarzyna Skrzyneczka opublikowała na swoim Instagramie przepis na fit kapuśniak oraz pieczarki zapiekane z papryką. Wpis jest odpowiedzią na prośby fanów o podsunięcie pomysłu na lekki, ciepły obiad. To łatwe w wykonaniu i pożywne dania, które nie zawierają żadnego tłuszczu. Poniżej udostępniliśmy przepisy.

Pomysł na obiad – przepis Katarzyny Skrzyneckiej

Przepis na dietetyczne pieczone warzywa z pieczarkami
Składniki:

  • pieczarki brunatne
  • świeża papryka
  • czosnek granulowany
  • sól i pierz
  • orzechy arachidowe (lub wedle uznania orzechy nerkowca)

Sposób przygotowania:

  • Siekamy pieczarki brunatne, świeżą paprykę żółtą i czerwoną z czosnkiem.
  • Wkładamy warzywa do naczynia żaroodpornego, posypujemy je granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem i pieczemy bez żadnego tłuszczu w piekarniku ustawionym na 185 st. C. przez 30 min.
  • Po upieczeniu posypujemy warzywa orzechami arachidowymi lub orzechami nerkowca.

Przepis na fit kapuśniak bez tłuszczu
Składniki:

  • włoszczyzna
  • kapusta (włoska lub zwykła wedle uznania)
  • słodka papryka
  • cebula
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

  • Wkładamy do garnka naszą włoszczyznę (marchewkę, pietruszkę i selera) oraz poszatkowaną świeżą kapustę włoską lub zwykłą.
  • Czekamy, aż woda zagotuje, się, a następnie dodajemy sól (może być czosnkowa) oraz słodką paprykę.
  • Nieobraną cebulę kładziemy na palniku kuchenki i opalamy nad ogniem przez około 1-2 minut, po czym wkładamy ją do garnka.
  • Gotujemy zupę na małym ogniu przez około godzinę (do miękkości warzyw). Po ugotowaniu warzywa oddzielamy i zostawiamy jedynie kapustę.

Smacznego!

Zobacz także: Zupa cebulowa z grzankami

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia