Trwa ładowanie...
d4cq4gt

Katarzyna Skrzynecka opublikowała przepis na fit kapuśniak i dietetyczne pieczone warzywa

Katarzyna Skrzynecka opublikowała na Instagramie przepis na fit kapuśniak bez żadnego tłuszczu i pieczone warzywa. Jeżeli nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zadbać o linię, te dania będą dla ciebie.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Katarzyna Skrzynecka opublikowała przepis na fit kapuśniak i pieczone warzywa. To idealny obiad dla osób dbających o linię
Katarzyna Skrzynecka opublikowała przepis na fit kapuśniak i pieczone warzywa. To idealny obiad dla osób dbających o linię (123RF)
d4cq4gt

Katarzyna Skrzynecka – przepis na fit kapuśniak

Katarzyna Skrzyneczka opublikowała na swoim Instagramie przepis na fit kapuśniak oraz pieczarki zapiekane z papryką. Wpis jest odpowiedzią na prośby fanów o podsunięcie pomysłu na lekki, ciepły obiad. To łatwe w wykonaniu i pożywne dania, które nie zawierają żadnego tłuszczu. Poniżej udostępniliśmy przepisy.

Pomysł na obiad – przepis Katarzyny Skrzyneckiej

Przepis na dietetyczne pieczone warzywa z pieczarkami
Składniki:

  • pieczarki brunatne
  • świeża papryka
  • czosnek granulowany
  • sól i pierz
  • orzechy arachidowe (lub wedle uznania orzechy nerkowca)

Sposób przygotowania:

  • Siekamy pieczarki brunatne, świeżą paprykę żółtą i czerwoną z czosnkiem.
  • Wkładamy warzywa do naczynia żaroodpornego, posypujemy je granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem i pieczemy bez żadnego tłuszczu w piekarniku ustawionym na 185 st. C. przez 30 min.
  • Po upieczeniu posypujemy warzywa orzechami arachidowymi lub orzechami nerkowca.

Przepis na fit kapuśniak bez tłuszczu
Składniki:

  • włoszczyzna
  • kapusta (włoska lub zwykła wedle uznania)
  • słodka papryka
  • cebula
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

  • Wkładamy do garnka naszą włoszczyznę (marchewkę, pietruszkę i selera) oraz poszatkowaną świeżą kapustę włoską lub zwykłą.
  • Czekamy, aż woda zagotuje, się, a następnie dodajemy sól (może być czosnkowa) oraz słodką paprykę.
  • Nieobraną cebulę kładziemy na palniku kuchenki i opalamy nad ogniem przez około 1-2 minut, po czym wkładamy ją do garnka.
  • Gotujemy zupę na małym ogniu przez około godzinę (do miękkości warzyw). Po ugotowaniu warzywa oddzielamy i zostawiamy jedynie kapustę.

Smacznego!

Zobacz także: Zupa cebulowa z grzankami

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d4cq4gt

Podziel się opinią

Share

d4cq4gt

d4cq4gt