Trwa ładowanie...
d1uvddf
d1uvddf

Kaczka z żurawiną i miodem. Dosłownie rozpływa się w ustach

Przepis

Jeśli do tej pory wydawało wam się, że kaczka jest trudna do przygotowania, szybko zmienicie zdanie. Wystarczy jedynie kilka składników i chwila wolnego czasu, by wyczarować pyszne danie z kaczką w roli głównej. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.

3.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Kaczka z żurawiną i miodem. Dosłownie rozpływa się w ustach
dziejesie.wp.pl
Składniki
Przepis
  • Mięso obieramy z kości, myjemy, solimy i układamy w woreczku do pieczenia.
  • Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 st. C. Miód rozpuszczamy w garnku, dodajemy żurawinę, podlewamy ½ szklanki wody, doprawiamy pieprzem i gotujemy 20 minut.
  • Mięso z kaczki po upieczeniu przekładamy do sosu i dusimy jeszcze przez 10 minut.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kaczka z żurawiną i miodem. Dosłownie rozpływa się w ustach
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

9
2
Share
d1uvddf
d1uvddf
d1uvddf
d1uvddf
d1uvddf