Kaczka z żurawiną i miodem. Dosłownie rozpływa się w ustach
Jeśli do tej pory wydawało wam się, że kaczka jest trudna do przygotowania, szybko zmienicie zdanie. Wystarczy jedynie kilka składników i chwila wolnego czasu, by wyczarować pyszne danie z kaczką w roli głównej. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Mięso obieramy z kości, myjemy, solimy i układamy w woreczku do pieczenia.
- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 st. C. Miód rozpuszczamy w garnku, dodajemy żurawinę, podlewamy ½ szklanki wody, doprawiamy pieprzem i gotujemy 20 minut.
- Mięso z kaczki po upieczeniu przekładamy do sosu i dusimy jeszcze przez 10 minut.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze