Jogurtowe ciasto z morelami
Kupując morele, zwróćmy uwagę, by były w pełni dojrzałe, takie są bowiem najsmaczniejsze – słodkie i soczyste. Powinny mieć zatem intensywnie wybarwioną skórkę z charakterystycznym różowym "rumieńcem".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i łączymy mikserem.
- Morele przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki. Tortownicę lub formę do tarty smarujemy masłem i przekładamy do niej ciasto, układając na wierzchu morele. Owoce powinny być odwrócone przekrojoną częścią do góry.
- Pieczemy w temp. 190 C przez 50 min. do suchego patyczka.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze