Trwa ładowanie...
d2ge2tg
30-09-2017 10:49

Jabłka do słoików. Słodkie zapasy na zimę

Przepis

Jabłka do słoików to klasyk wśród jesiennych przetworów. Można podać je z makaronem, ryżem, jako nadzienie do ciast, ale pysznie smakują też wyjadane prosto ze słoiczka. Sprawdzony przepis poleca "Just my delicious".

d2ge2tg
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

www.justmydelicious.com
Źródło: www.justmydelicious.com
Składniki
  • 1 kg jabłek
  • 1/4 szkl wody
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka masła
  • sok z 1 cytryny
  • rodzynki
Przepis

Umyte pod bieżącą wodą, obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka zblenduj na mniejsze cząstki, wrzuć na głęboką patelnię z dodatkiem pozostałych składników i smaż do momentu ich całkowitego zmięknięcia. Następnie przełóż go do słoików, zakręć, postaw na wieczku, a kiedy ostygną przechowuj jak tradycyjne dżemy.

Więcej przepisów na ciasta i desery Pauliny Krajewskiej w książce "Delicje i Łakocie".

Jabłka do słoików. Słodkie zapasy na zimę
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ge2tg
d2ge2tg
d2ge2tg
d2ge2tg
Więcej tematów
d2ge2tg