Trwa ładowanie...
d1aomyl
26-09-2018 14:40

Gęsta zupa sezonowa. Rozgrzewający i pikantny krem z dyni

Przepis
4.4
(5 głosów)
Oceń:
d1aomyl
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 kg dyni
  • 1 marchew
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 1 l wywaru warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • grzanki
Przepis

Dynię i marchewkę umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W rondlu rozgrzać oliwę i zeszklić czosnek z cebulą. Po czym wrzucić warzywa, ostrą paprykę i obsmażyć przez ok. 3 min. Wlać warzywny bulion i gotować przez 30 min. Doprawić solą i pieprzem. Następnie całość zblendować. Podawać z chrupiącymi grzankami.

Gęsta zupa sezonowa. Rozgrzewający i pikantny krem z dyni
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

7

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1aomyl
d1aomyl
d1aomyl
d1aomyl
Więcej tematów
d1aomyl