WP
WP

Gęsta zupa sezonowa. Rozgrzewający i pikantny krem z dyni - Przepis

Trwa ładowanie...
Krem z dyni 123RF
Podziel się
Składniki
  • 1 kg dyni
  • 1 marchew
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 1 l wywaru warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • grzanki
Przepis

Dynię i marchewkę umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W rondlu rozgrzać oliwę i zeszklić czosnek z cebulą. Po czym wrzucić warzywa, ostrą paprykę i obsmażyć przez ok. 3 min. Wlać warzywny bulion i gotować przez 30 min. Doprawić solą i pieprzem. Następnie całość zblendować. Podawać z chrupiącymi grzankami.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP