Trwa ładowanie...
djig5cf
djig5cf

Dyniowe ciasteczka z białą czekoladą

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 2 i 1/4 szklanki mąki,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżeczka sody spożywczej,
  • łyżeczka cynamonu,
  • 1/3 łyżeczki soli,
  • 1/2 szklanki masła,
  • szklanka białego cukru,
  • 1/2 szklanki brązowego cukru,
  • szklanka zmiksowanej dyni,
  • jajko,
  • kilka kropel ekstraktu z wanilii,
  • duża tabliczka białej czekolady
Przepis

Rozgrzewać piekarnik do 180 stopni C. W misce połączyć ze sobą przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Do oddzielnej miski dodać masło i cukier. Wszystko dokładnie wymieszać aż do uzyskania w miarę gładkiej masy.

Następnie dodać dynię, jajka, ekstrakt z wanilii i wolno miksować. Po minucie porcjami dodawać wcześniej przygotowaną mąkę. Dorzucić pokruszoną białą czekoladę i delikatnie wymieszać łyżką. Formować małe ciastka, które wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 12-13 minut.

djig5cf

Podziel się opinią

Share
djig5cf

djig5cf
djig5cf
djig5cf