Dieta na wiosenne przesilenie
Bez dietetycznych szaleństw
Za oknem słoneczna, piękna pogoda. Mimo to często zamiast radości i entuzjazmu czujemy ospałość i brak energii. Pojawiają się nieprzyjemne objawy wiosennego przesilenia, które wiążą się ze zmęczeniem, bólem głowy, zmniejszoną odpornością organizmu, problemami z koncentracją i rozdrażnieniem. Za złe samopoczucie i problemy z regeneracją często obwinia się zimową dietę. Dlatego właśnie teraz warto zadbać, by nasz jadłospis był zbilansowany i pełnowartościowy. Wykreślmy z niego mocno przetworzone i ciężkostrawne produkty, ale nie popadajmy też w przesadę i nie przestawiajmy się nagle na niskokaloryczną dietę. Co powinniśmy jeść u progu wiosny?
Za oknem słoneczna, piękna pogoda. Mimo to często zamiast radości i entuzjazmu czujemy ospałość i brak energii. Pojawiają się nieprzyjemne objawy wiosennego przesilenia, które wiążą się ze zmęczeniem, bólem głowy, zmniejszoną odpornością organizmu, problemami z koncentracją i rozdrażnieniem. Za złe samopoczucie i problemy z regeneracją często obwinia się zimową dietę. Dlatego właśnie teraz warto zadbać, by nasz jadłospis był zbilansowany i pełnowartościowy. Wykreślmy z niego mocno przetworzone i ciężkostrawne produkty, ale nie popadajmy też w przesadę i nie przestawiajmy się nagle na niskokaloryczną dietę. Co powinniśmy jeść u progu wiosny?