Czosnkowe pulpeciki z dorsza i marchewki w sosie pomidorowym
Przepyszne rybne pulpeciki z sosem pomidorowym. Taki obiad posmakuje nawet największym niejadkom. Proponujemy podać pulpeciki z makaronem lub ryżem. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Rodzaj diety: |
- 350 g dorsza
- 1 żółtko
- 1 malutka marchewka
- pół cebuli
- pół łyżeczki czarnego czosnku w proszku
- 1 łyżeczka mąki jaglanej
- sól, pieprz
*Na sos pomidorowy: *
- 4 pomidory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 mały ugotowany lub upieczony burak
- sól, pieprz
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze