Chłopak Edyty Górniak naprawdę ją rozpieszcza. Każda z nas marzy o takim rosole

Związek Edyty Górniak i Mateusza Zalewskiego nabiera rumieńców. Młodszy mężczyzna towarzyszy swojej ukochanej w trudnych chwilach. Tak było i tym razem, gdy zadbał o to, by nie była głodna i przyniósł jej własnoręcznie ugotowany rosół. Mamy przepis!

Chłopak Edyty Górniak naprawdę ją rozpieszcza. Każda z nas marzy o takim rosole
Źródło zdjęć: © ONS.pl
Aleksandra Hangel

Pod koniec października Edyta Górniak wyjedzie z dala od warszawskiego apartamentu, który dzieli z ukochanym, Mateuszem Zalewskim. Przez kolejne dwa miesiące będzie się skupiała wyłącznie na pracy. Pierwsze tak długie rozstanie będzie oznaczać próbę dla ich związku. Znajomi pary są jednak dobrej myśli i liczą nawet na romantyczne oświadczyny przy wigilijnym stole.

- Z Mateuszem zobaczą się tak naprawdę dopiero w święta! To ich pierwsze tak długie rozstanie i będzie wymagało od partnera Edyty dużo wyrozumiałości – mówił informator "Party".

Ukochany Górniak nie traci zapału do walki o ich związek i zaskakuje coraz lepszymi pomysłami. Tym razem naprawdę się postarał. Gwiazda grała koncert w Łodzi, a przez ilość pracy nie miała czasu zjeść. Z odsieczą przybył jej partner, który ugotował specjalnie dla niej rosół i spakował na drogę. Na Instastory Edyty pojawił się krótki filmik, na którym wcina danie przygotowane przez ukochanego.

- Rosołek od ukochanego - podpisała wideo gwiazda.

Obraz
© Instagram.com

Niestety Górniak nie podzieliła się przepisem, ale spokojnie, mamy dla was nasz, który smakuje wybornie!

Składniki:

  • Korpus kurczaka lub - jeśli chcemy dodatkowo mieć mięso z gotowanego kurczaka np. do galaretki lub potrawki z sosem cytrynowym - kilka podudzi
  • Włoszczyzna
  • Cebula - jeśli mamy jeszcze kuchenkę gazową, dobrze ją opalić nad gazem
  • Łodygi selera naciowego
  • Listki laurowe
  • Ziele angielskie
  • Pieprz w ziarnach
  • Sól

Przepis:

Włoszczyznę obieramy, cebulę opalamy, selera naciowego myjemy, mięso też. Wszystko to plus przyprawy wkładamy do dużego gara, zalewamy wodą i rozpoczynamy powolny proces gotowania. Wywar powinien lekko bulgotać, na małym ogniu, przez co najmniej 3 godziny. W trakcie kilka razy zbieramy szumowiny. Garnka nie przykrywamy. Na koniec wyjmujemy mięso i warzywa. Płyn przecedzamy przez sitko wyłożone gazą - zostaną na nim np. ziarna pieprzu czy kolendry. Podajemy tradycyjnie: z pokrojoną marchewką, makaronem i natką pietruszki lub wykorzystujemy według uznania w innych daniach.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw