Chłopak Edyty Górniak naprawdę ją rozpieszcza. Każda z nas marzy o takim rosole

Związek Edyty Górniak i Mateusza Zalewskiego nabiera rumieńców. Młodszy mężczyzna towarzyszy swojej ukochanej w trudnych chwilach. Tak było i tym razem, gdy zadbał o to, by nie była głodna i przyniósł jej własnoręcznie ugotowany rosół. Mamy przepis!

Chłopak Edyty Górniak naprawdę ją rozpieszcza. Każda z nas marzy o takim rosole
Źródło zdjęć: © ONS.pl
Aleksandra Hangel

Pod koniec października Edyta Górniak wyjedzie z dala od warszawskiego apartamentu, który dzieli z ukochanym, Mateuszem Zalewskim. Przez kolejne dwa miesiące będzie się skupiała wyłącznie na pracy. Pierwsze tak długie rozstanie będzie oznaczać próbę dla ich związku. Znajomi pary są jednak dobrej myśli i liczą nawet na romantyczne oświadczyny przy wigilijnym stole.

- Z Mateuszem zobaczą się tak naprawdę dopiero w święta! To ich pierwsze tak długie rozstanie i będzie wymagało od partnera Edyty dużo wyrozumiałości – mówił informator "Party".

Ukochany Górniak nie traci zapału do walki o ich związek i zaskakuje coraz lepszymi pomysłami. Tym razem naprawdę się postarał. Gwiazda grała koncert w Łodzi, a przez ilość pracy nie miała czasu zjeść. Z odsieczą przybył jej partner, który ugotował specjalnie dla niej rosół i spakował na drogę. Na Instastory Edyty pojawił się krótki filmik, na którym wcina danie przygotowane przez ukochanego.

- Rosołek od ukochanego - podpisała wideo gwiazda.

Obraz
© Instagram.com

Niestety Górniak nie podzieliła się przepisem, ale spokojnie, mamy dla was nasz, który smakuje wybornie!

Składniki:

  • Korpus kurczaka lub - jeśli chcemy dodatkowo mieć mięso z gotowanego kurczaka np. do galaretki lub potrawki z sosem cytrynowym - kilka podudzi
  • Włoszczyzna
  • Cebula - jeśli mamy jeszcze kuchenkę gazową, dobrze ją opalić nad gazem
  • Łodygi selera naciowego
  • Listki laurowe
  • Ziele angielskie
  • Pieprz w ziarnach
  • Sól

Przepis:

Włoszczyznę obieramy, cebulę opalamy, selera naciowego myjemy, mięso też. Wszystko to plus przyprawy wkładamy do dużego gara, zalewamy wodą i rozpoczynamy powolny proces gotowania. Wywar powinien lekko bulgotać, na małym ogniu, przez co najmniej 3 godziny. W trakcie kilka razy zbieramy szumowiny. Garnka nie przykrywamy. Na koniec wyjmujemy mięso i warzywa. Płyn przecedzamy przez sitko wyłożone gazą - zostaną na nim np. ziarna pieprzu czy kolendry. Podajemy tradycyjnie: z pokrojoną marchewką, makaronem i natką pietruszki lub wykorzystujemy według uznania w innych daniach.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości