Trwa ładowanie...

Chłopak Edyty Górniak naprawdę ją rozpieszcza. Każda z nas marzy o takim rosole

Związek Edyty Górniak i Mateusza Zalewskiego nabiera rumieńców. Młodszy mężczyzna towarzyszy swojej ukochanej w trudnych chwilach. Tak było i tym razem, gdy zadbał o to, by nie była głodna i przyniósł jej własnoręcznie ugotowany rosół. Mamy przepis!

Chłopak Edyty Górniak naprawdę ją rozpieszcza. Każda z nas marzy o takim rosoleŹródło: ONS.pl
d21x3o7
d21x3o7

Pod koniec października Edyta Górniak wyjedzie z dala od warszawskiego apartamentu, który dzieli z ukochanym, Mateuszem Zalewskim. Przez kolejne dwa miesiące będzie się skupiała wyłącznie na pracy. Pierwsze tak długie rozstanie będzie oznaczać próbę dla ich związku. Znajomi pary są jednak dobrej myśli i liczą nawet na romantyczne oświadczyny przy wigilijnym stole.

- Z Mateuszem zobaczą się tak naprawdę dopiero w święta! To ich pierwsze tak długie rozstanie i będzie wymagało od partnera Edyty dużo wyrozumiałości – mówił informator "Party".

Ukochany Górniak nie traci zapału do walki o ich związek i zaskakuje coraz lepszymi pomysłami. Tym razem naprawdę się postarał. Gwiazda grała koncert w Łodzi, a przez ilość pracy nie miała czasu zjeść. Z odsieczą przybył jej partner, który ugotował specjalnie dla niej rosół i spakował na drogę. Na Instastory Edyty pojawił się krótki filmik, na którym wcina danie przygotowane przez ukochanego.

- Rosołek od ukochanego - podpisała wideo gwiazda.

Instagram.com
Źródło: Instagram.com

Niestety Górniak nie podzieliła się przepisem, ale spokojnie, mamy dla was nasz, który smakuje wybornie!

Składniki:

  • Korpus kurczaka lub - jeśli chcemy dodatkowo mieć mięso z gotowanego kurczaka np. do galaretki lub potrawki z sosem cytrynowym - kilka podudzi
  • Włoszczyzna
  • Cebula - jeśli mamy jeszcze kuchenkę gazową, dobrze ją opalić nad gazem
  • Łodygi selera naciowego
  • Listki laurowe
  • Ziele angielskie
  • Pieprz w ziarnach
  • Sól
d21x3o7

Przepis:

Włoszczyznę obieramy, cebulę opalamy, selera naciowego myjemy, mięso też. Wszystko to plus przyprawy wkładamy do dużego gara, zalewamy wodą i rozpoczynamy powolny proces gotowania. Wywar powinien lekko bulgotać, na małym ogniu, przez co najmniej 3 godziny. W trakcie kilka razy zbieramy szumowiny. Garnka nie przykrywamy. Na koniec wyjmujemy mięso i warzywa. Płyn przecedzamy przez sitko wyłożone gazą - zostaną na nim np. ziarna pieprzu czy kolendry. Podajemy tradycyjnie: z pokrojoną marchewką, makaronem i natką pietruszki lub wykorzystujemy według uznania w innych daniach.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d21x3o7
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21x3o7
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj