Chłopak Edyty Górniak naprawdę ją rozpieszcza. Każda z nas marzy o takim rosole

Związek Edyty Górniak i Mateusza Zalewskiego nabiera rumieńców. Młodszy mężczyzna towarzyszy swojej ukochanej w trudnych chwilach. Tak było i tym razem, gdy zadbał o to, by nie była głodna i przyniósł jej własnoręcznie ugotowany rosół. Mamy przepis!

Chłopak Edyty Górniak naprawdę ją rozpieszcza. Każda z nas marzy o takim rosole
Źródło zdjęć: © ONS.pl
Aleksandra Hangel

Pod koniec października Edyta Górniak wyjedzie z dala od warszawskiego apartamentu, który dzieli z ukochanym, Mateuszem Zalewskim. Przez kolejne dwa miesiące będzie się skupiała wyłącznie na pracy. Pierwsze tak długie rozstanie będzie oznaczać próbę dla ich związku. Znajomi pary są jednak dobrej myśli i liczą nawet na romantyczne oświadczyny przy wigilijnym stole.

- Z Mateuszem zobaczą się tak naprawdę dopiero w święta! To ich pierwsze tak długie rozstanie i będzie wymagało od partnera Edyty dużo wyrozumiałości – mówił informator "Party".

Ukochany Górniak nie traci zapału do walki o ich związek i zaskakuje coraz lepszymi pomysłami. Tym razem naprawdę się postarał. Gwiazda grała koncert w Łodzi, a przez ilość pracy nie miała czasu zjeść. Z odsieczą przybył jej partner, który ugotował specjalnie dla niej rosół i spakował na drogę. Na Instastory Edyty pojawił się krótki filmik, na którym wcina danie przygotowane przez ukochanego.

- Rosołek od ukochanego - podpisała wideo gwiazda.

Obraz
© Instagram.com

Niestety Górniak nie podzieliła się przepisem, ale spokojnie, mamy dla was nasz, który smakuje wybornie!

Składniki:

  • Korpus kurczaka lub - jeśli chcemy dodatkowo mieć mięso z gotowanego kurczaka np. do galaretki lub potrawki z sosem cytrynowym - kilka podudzi
  • Włoszczyzna
  • Cebula - jeśli mamy jeszcze kuchenkę gazową, dobrze ją opalić nad gazem
  • Łodygi selera naciowego
  • Listki laurowe
  • Ziele angielskie
  • Pieprz w ziarnach
  • Sól

Przepis:

Włoszczyznę obieramy, cebulę opalamy, selera naciowego myjemy, mięso też. Wszystko to plus przyprawy wkładamy do dużego gara, zalewamy wodą i rozpoczynamy powolny proces gotowania. Wywar powinien lekko bulgotać, na małym ogniu, przez co najmniej 3 godziny. W trakcie kilka razy zbieramy szumowiny. Garnka nie przykrywamy. Na koniec wyjmujemy mięso i warzywa. Płyn przecedzamy przez sitko wyłożone gazą - zostaną na nim np. ziarna pieprzu czy kolendry. Podajemy tradycyjnie: z pokrojoną marchewką, makaronem i natką pietruszki lub wykorzystujemy według uznania w innych daniach.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów