Trwa ładowanie...
dspzfjx
dspzfjx

Budyniowe naleśniki

Przepis
3.3
(88 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

dspzfjx
Zdjęcie
Składniki
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju rzepakowego do ciasta + odrobina oleju do smażenia
  • 400 ml mleka 1,5 proc.
  • 2 opakowania budyniu waniliowego (2×40 g)
  • 80 g mąki pszennej
  • Do podania: ulubiony dżem, cukier puder.
Przepis

Jajka wbijamy do większej miski i miksujemy z 3 łyżkami cukru oraz szczyptą soli. Następnie, cały czas miksując, wlewamy mleko, 2 łyżki oleju oraz wsypujemy przesiany proszek budyniowy oraz mąkę pszenną. Miksujemy do dokładnego połączenia - ciasto będzie miało dość rzadką konsystencję.

Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy porcję ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wykładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Gotowe podajemy z ulubionym dżemem. Można oprószyć je cukrem pudrem.

dspzfjx
Budyniowe naleśniki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
Share
dspzfjx
dspzfjx
dspzfjx
dspzfjx
dspzfjx