Budyniowe naleśniki. Bajeczny smak, prosty przepis
Mamy dla was świetny przepis na naleśniki budyniowe o smaku waniliowym. Są banalnie proste w przygotowaniu, świetnie komponują się z kremowym twarożkiem, dżemem, miodem czy sezonowymi owocami. Spróbujcie koniecznie!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Jajka wbijamy do większej miski i miksujemy z 3 łyżkami cukru oraz szczyptą soli.
- Następnie, cały czas miksując, wlewamy mleko, 2 łyżki oleju oraz wsypujemy przesiany proszek budyniowy oraz mąkę pszenną. Miksujemy do dokładnego połączenia - ciasto będzie miało dość rzadką konsystencję.
- Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy porcję ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wykładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
- Gotowe podajemy z ulubionym dżemem. Można oprószyć je cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl