Anna Lewandowska ugotowała jaglankę. Danie ma antywirusowe właściwości
Anna Lewandowska opublikowała w mediach społecznościowych przepis na specjalną jaglankę. Według trenerki ma ona właściwości antywirusowe. Jest to idealne danie na początek dnia, które doda energii.
Blogerka Anna Lewandowska jest w ósmym miesiącu ciąży. W tym szczególnym okresie nie rezygnuje z aktywności fizycznej. Ćwiczenia dla przyszłych mam publikuje regularnie na Instagramie. W szczególności jednak dba o dietę. W okresie narodowej kwarantanny podzieliła się z obserwatorami przepisem na antywirusową jaglankę.
Co zawiera jaglanka Anny Lewandowskiej? W przepisie powinny się znaleźć poniższe składniki:
• 60 gramów kaszy jaglanej;
• miód do smaku;
• łyżeczka siemienia lnianego;
• szczypta cynamonu;
• łyżeczka kurkumy;
• szczypta kardamonu;
• dojrzała gruszka;
• garść blanszowanych migdałów.
Jaglanka antywirusowa z przepisu Anny Lewandowskiej
Trenerka na Instagramie opublikowała wideo, na którym dokładnie opisuje, jak przygotować danie. Kaszę jaglaną najpierw należy podprażyć w garnku, następnie gotować na wodzie. Jak kasza się podgotuje należy dodać masło, np. ghee i zamieszać. W następnym kroku trenerka informuje, aby dorzucić do garnka przyprawy i pozostałe składniki. Słód do smaku. Gruszki, które widać na zdjęciu przed ułożeniem na talerz należy gillować na patelni.
Zobacz także: Koronawirus. Ministerstwo Zdrowia opublikowało specjalny film
Trwa ładowanie wpisu: instagram
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl