Anna Lewandowska ugotowała jaglankę. Danie ma antywirusowe właściwości

Anna Lewandowska opublikowała w mediach społecznościowych przepis na specjalną jaglankę. Według trenerki ma ona właściwości antywirusowe. Jest to idealne danie na początek dnia, które doda energii.

Śniadanie wzmacniające. Anna Lewandowska poleca jaglankę
Źródło zdjęć: © ons, Instagram
Anna Podlaska
oprac.  Anna Podlaska

Blogerka Anna Lewandowska jest w ósmym miesiącu ciąży. W tym szczególnym okresie nie rezygnuje z aktywności fizycznej. Ćwiczenia dla przyszłych mam publikuje regularnie na Instagramie. W szczególności jednak dba o dietę. W okresie narodowej kwarantanny podzieliła się z obserwatorami przepisem na antywirusową jaglankę.

Co zawiera jaglanka Anny Lewandowskiej? W przepisie powinny się znaleźć poniższe składniki:
• 60 gramów kaszy jaglanej;
• miód do smaku;
• łyżeczka siemienia lnianego;
• szczypta cynamonu;
• łyżeczka kurkumy;
• szczypta kardamonu;
• dojrzała gruszka;
• garść blanszowanych migdałów.

Jaglanka antywirusowa z przepisu Anny Lewandowskiej

Trenerka na Instagramie opublikowała wideo, na którym dokładnie opisuje, jak przygotować danie. Kaszę jaglaną najpierw należy podprażyć w garnku, następnie gotować na wodzie. Jak kasza się podgotuje należy dodać masło, np. ghee i zamieszać. W następnym kroku trenerka informuje, aby dorzucić do garnka przyprawy i pozostałe składniki. Słód do smaku. Gruszki, które widać na zdjęciu przed ułożeniem na talerz należy gillować na patelni.

Zobacz także: Koronawirus. Ministerstwo Zdrowia opublikowało specjalny film

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟