Trwa ładowanie...
d3cwnjq

6 przepisów z selerem korzeniowym

Zima i wczesna wiosna to najlepszy czas, by się zaprzyjaźnić z selerem. Niepozorna bulwa odpowiednio przygotowana może zaskoczyć niejednego smakosza. Szara, ogromniasta bulwa nie wygląda zbyt atrakcyjnie, ale kryje w sobie olbrzymi potencjał. Niskokaloryczny seler wspomaga odchudzanie, oczyszcza organizm z toksyn, a do tego zawiera wiele witamin. Niewyględny korzeń dodajcie do zupy, przygotujcie z niego wegańską wersję ryby lub zapieczcie pod beszamelem. Z końcem zimy wykorzystujemy do ostatka sezon na warzywa korzeniowe.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Seler zapiekany z pesto i sosem beszamelowym
Seler zapiekany z pesto i sosem beszamelowym (KUKBUK)
d3cwnjq

Seler pod wegańskim beszamelem
Pesto, beszamel i mleczko kokosowe to przepis na sycący obiad.

Krem z selera z szałwią

KUKBUK
Podziel się

Tak aromatyczna zupa najlepiej smakuje z kromką świeżego pieczywa.

d3cwnjq

Krem z selera i białej fasoli z oliwą pietruszkową

KUKBUK
Podziel się

Niebanalna, warzywna zupa z dodatkiem zielonej pietruszki.

Smażona seleryba

KUKBUK
Podziel się

Smażoną selerybę podajemy na ciepło ze świeżą bułką lub z pieczonymi ziemniakami.

d3cwnjq

Smażona wędzona szynka z piklowanym rabarbarem i sałatką z selera

KUKBUK
Podziel się

Wystarczy chwila smażenia, ogórek, majonez, dymka i sałatka selerowa gotowa!

Pieczone talarki z selera z pesto jarmużowym

KUKBUK
Podziel się

Takie talarki z powodzeniem mogą zastąpić frytki.

Tekst: Maja Wójcik

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d3cwnjq

Podziel się opinią

Share

d3cwnjq

d3cwnjq