Trwa ładowanie...
d31ml8h
d31ml8h

Zupa z chorizo i jarmużem

Przepis
3.5
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d31ml8h
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 250 g chorizo
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1/2 kg jarmużu
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 l bulionu
  • tłuszcz do smażenia
Przepis

Drobno pokrojoną cebulę, czosnek i pora smażyć w garnku na tłuszczu przez około 5 minut na średnim ogniu. Dołożyć do tego ziemniaki, smażyć kolejne 5 minut, co chwilę mieszając.

Do garnka dolać bulion. Całość doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i pozostawić na nim, aż ziemniaki będą miękkie. Następnie trzeba je rozgnieść w zupie. Dodać posiekany jarmuż i gotować około 10 minut.

Równolegle należy pokrojone chorizo podsmażyć na patelni, aż stanie się chrupkie, dodając je do zupy tuż przed podaniem.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

d31ml8h
Zupa z chorizo i jarmużem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d31ml8h
d31ml8h

d31ml8h
d31ml8h
d31ml8h