Trwa ładowanie...
dp8aylx
dp8aylx

Zupa z chorizo i jarmużem

Przepis
3.5
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

dp8aylx
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 250 g chorizo
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1/2 kg jarmużu
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 l bulionu
  • tłuszcz do smażenia
Przepis

Drobno pokrojoną cebulę, czosnek i pora smażyć w garnku na tłuszczu przez około 5 minut na średnim ogniu. Dołożyć do tego ziemniaki, smażyć kolejne 5 minut, co chwilę mieszając.

Do garnka dolać bulion. Całość doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i pozostawić na nim, aż ziemniaki będą miękkie. Następnie trzeba je rozgnieść w zupie. Dodać posiekany jarmuż i gotować około 10 minut.

Równolegle należy pokrojone chorizo podsmażyć na patelni, aż stanie się chrupkie, dodając je do zupy tuż przed podaniem.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

dp8aylx
Zupa z chorizo i jarmużem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dp8aylx
dp8aylx

dp8aylx
dp8aylx
dp8aylx