Zupa rybna z makaronem
Zupa rybna to specjał z nadmorskich kurortów. Dobrze przygotowana kusi już samym zapachem i kojarzy się z wakacyjnymi momentami. Paulina Krajewska, autorka bloga "Justmydelicious", podpowiada prosty przepis na tę potrawę i serwuje ją z makaronem.
Składniki (ok. 4-6 porcji):
Czosnek, paprykę i pora zblenduj na mniejsze cząstki. Podduś je na oliwie przez kilka minut. Zalej bulionem, dodaj pieprz, pokrojoną w dowolną kostkę rybę i ocet. Gotuj przez około 20-30 minut do czasu, aż całość będzie aromatyczna, a ryba ugotowana. Dodaj ugotowany makaron, śmietanę, zioła oraz chilli. Pogotuj jeszcze przez kilka minut i podawaj.
Sugestie autorki: możesz użyć dowolnych warzyw, łososia możesz zastąpić dorszem lub mintajem albo inną rybą o dość twardym mięsie. W wersji light do smażenia użyj oleju kokosowego. Nie zabielaj zupy lub wybierz śmietanę z obniżoną zawartością tłuszczu.
Więcej przepisów autorki na: www.justmydelicious.com