Trwa ładowanie...
ditv78l
19-05-2022 11:37

Zupa koperkowa. Banalnie prosty przepis

Przepis

Zupa koperkowa to klasyk wiosennego i letniego menu. Świetnie smakuje zarówno z jajkiem ugotowanym na twardo, ziemniakami, pulpecikami, grzankami. A w jakiej wersji wy ją najbardziej lubicie?

ditv78l
2.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • duży pęczek koperku
  • 2 litry warzywnego bulionu
  • 100 gram kwaśnej śmietany
  • łyżka masła
  • sok z połówki cytryny
  • sól, pieprz
Przepis
  • Przygotować bulion warzywny. Koperek umyć. Łodyżki posiekać w półcentymetrowe kawałki.
  • W dużym garnku rozgrzać masło, wrzucić pokrojone łodyżki koperku i dusić przez 2-3 minuty.
  • Następnie dodać resztę posiekanego koperku, odkładając kilka gałązek do dekoracji. Zalać bulionem i gotować przez 5 minut, a następnie wlać sok z połówki cytryny. Zdjąć z ognia i lekko wystudzić, stopniowo dodawać wymieszaną z zupą śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Podawać z jajkiem na twardo.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa koperkowa. Banalnie prosty przepis
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
ditv78l

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
ditv78l
ditv78l
ditv78l
ditv78l
Więcej tematów
ditv78l