Trwa ładowanie...

Wafle przekładane masą kajmakową. Słodkości, które w dzieciństwie uwielbiał niemal każdy

Wafle z masą kajmakową to deser, który wszyscy doskonale pamiętamy z czasów dzieciństwa. Chrupiące wafle przełożone zabójczo słodką, mleczną masą. Nie sposób im się oprzeć!

Wafle z masą kajmakowąWafle z masą kajmakowąŹródło: Adobe Stock
d3bht93
d3bht93

Wafle z masą kajmakową możemy kupić w sklepie, ale te domowe są o niebo lepsze i przede wszystkim naturalne. Do przygotowania tego wyśmienitego, prostego deseru wystarczą trzy składniki. Jeśli macie dużą rodzinę, polecamy przygotować wafle z podwójnej proporcji, bo te pyszności znikają z talerzy w mgnieniu oka!

Przepis na wafle z kajmakiem

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli
  • 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
  • 1 kostka masła

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Bekon, który jest zdrowy. Przełomowe badania naukowców z Wielkiej Brytanii

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka nalewamy wodę, wsadzamy puszkę z mlekiem, zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez mniej więcej trzy godziny.
  2. Po ugotowaniu odlewamy wodę, a puszkę odkładamy do przestygnięcia.
  3. Miękkie masło ubijamy za pomocą miksera.
  4. Otwieramy puszkę z mlekiem i dodajemy jej zawartość do masła, stale mieszając całość mikserem. Po uzyskaniu gładkiej, jednolitej konsystencji, masa jest gotowa.
  5. Wafle przekładamy masą, zawijamy w folię, a na wierzchu kładziemy garnek lub inny ciężki przedmiot na około 45 minut.
  6. Po tym czasie wafle są gotowe do jedzenia.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d3bht93
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bht93
Więcej tematów