WAŻNE
TERAZ

Zwrot w Instytucie Pileckiego. Radziejowska i Fałkowski przywróceni

W prawdziwej kuchni nie może go zabraknąć. Jak wybrać najlepszy blender?

Musi radzić sobie z siekaniem i kruszeniem. Długotrwałe używanie nie powinno go przegrzewać. Dobrze też, by stylowo wyglądał.

Czasami wcale nie trzeba dokładać pieniędzy, by zyskać więcej
Źródło zdjęć: © 123RF.COM | 123rf
Patryk Skrzat

Jak radzono sobie dawniej bez blenderów? Dziś nie sposób sobie wyobrazić kuchni bez tego urządzenia. W mig posieka, rozkruszy i wymiesza wszystko, co potrzebne nam do przygotowania pysznych potrzeb. Przynajmniej takie jest założenie. Nieodpowiednio dobrany blender szybko się zużyje. Ostrza stracą na jakości, a długotrwała praca może sprawić, że obecna w nim elektronika po prostu nie wytrzyma.

Wybierając blender pamiętajmy więc, żeby sprawdzić jego moc oraz solidność wykonania. Dobrze zapoznać się z opiniami osób, które już urządzenie posiadaja. Im więcej wpisów, tym większa szansa, że są one zamieszczone uczciwie, a nie jedynie w celu reklamy lub zdyskredytowania produktu.

Podstawowe urządzenie to po prostu silniczek z ostrzami. Decydując się na zakup blendera warto jednak wybrać taką ofertę, która dodatkowo posiada zintegrowany pojemnik. Wcale nie trzeba szczególnie dopłacać, by w zestawie znalazły się także alternatywne końcówki, które przydadzą się chociażby przy ubijaniu czy mieszaniu.

Jeśli mamy w zapasie nieco więcej pieniędzy, warto kupic od razu cały zestaw w postaci robota kuchennego, który wyposażony jest nawet w 15 części. Wśród nich: naczynie robocze o poj. 2,5l, szklany blender o poj. 2l z miarką, szklany młynek do kawy, ziół, orzechów o poj. 0,5l, 5 tarcz tnących z różnymi oczkami, trzepaczka do jaj i mieszania ciast, mieszadło do ugniatania ciasta, wyciskarka do cytrusów łopatka do mieszania i pokrywa z dodatkową miarką do przypraw.

Wybrane dla Ciebie

Żywiak chlebowiec w domu? Poznaj sprawdzone sposoby na walkę ze szkodnikiem
Żywiak chlebowiec w domu? Poznaj sprawdzone sposoby na walkę ze szkodnikiem
Sekret diety Koreanek. To dlatego są takie szczupłe
Sekret diety Koreanek. To dlatego są takie szczupłe
Najgorszy rodzaj kawy, a jesienią pijemy ją litrami. Cukrowo-tłuszczowa bomba
Najgorszy rodzaj kawy, a jesienią pijemy ją litrami. Cukrowo-tłuszczowa bomba
Ma więcej wartości niż zwykły miód, a Polacy nie doceniają. Działa jak balsam na jelita
Ma więcej wartości niż zwykły miód, a Polacy nie doceniają. Działa jak balsam na jelita
Polacy raczej ich nie jedzą. Wspierają pracę wątroby i chronią ją przed stłuszczeniem
Polacy raczej ich nie jedzą. Wspierają pracę wątroby i chronią ją przed stłuszczeniem
Ma delikatne mięso i mało ości. To jedna z najlepszych i najzdrowszych ryb żyjących w Polsce
Ma delikatne mięso i mało ości. To jedna z najlepszych i najzdrowszych ryb żyjących w Polsce
Wymieszaj te zioła i dodawaj do dań. Poziom żelaza powinien szybko się podnieść
Wymieszaj te zioła i dodawaj do dań. Poziom żelaza powinien szybko się podnieść
Jest słodki, a obniża poziom cukru we krwi. Niestety w Polsce wciąż mało znany
Jest słodki, a obniża poziom cukru we krwi. Niestety w Polsce wciąż mało znany
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Konkurencja dla kurczaka i indyka. W Lidlu i Biedronce drób jak ze szlacheckiego stołu
Konkurencja dla kurczaka i indyka. W Lidlu i Biedronce drób jak ze szlacheckiego stołu
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru