Trwa ładowanie...
d3pegdn
19-05-2008 16:30

Łopatka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3pegdn
Składniki
  • łopatka
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • papryka w proszku (łagodna)
  • margaryna
Przepis

Łopatkę pokroić na większe kawałki albo plastry, umyć posolić i odstawić. Rozgrzać trochę margaryny na patelni albo rondlu. Mięso położyć na tłuszczu. Posypać papryką. Cebulkę obrać i pokroić na kawałki i dać na mięso. Tak samo czosnek pokroić na kawałki małe albo wycisnąć. Wszystko dusić pod pokrywką. W razie gdy mięso się będzie przypalać można dolać troszkę wody. Można potem zrobić z tego sos, dodając rozmieszaną łyżkę mąki z śmietaną.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3pegdn
d3pegdn
d3pegdn
Więcej tematów
d3pegdn

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj