19-05-2008 16:30
Łopatka
Przepis
3.0
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- łopatka
- cebula
- czosnek
- sól
- papryka w proszku (łagodna)
- margaryna
Przepis
Łopatkę pokroić na większe kawałki albo plastry, umyć posolić i odstawić. Rozgrzać trochę margaryny na patelni albo rondlu. Mięso położyć na tłuszczu. Posypać papryką. Cebulkę obrać i pokroić na kawałki i dać na mięso. Tak samo czosnek pokroić na kawałki małe albo wycisnąć. Wszystko dusić pod pokrywką. W razie gdy mięso się będzie przypalać można dolać troszkę wody. Można potem zrobić z tego sos, dodając rozmieszaną łyżkę mąki z śmietaną.
Przepis dodał użytkownik monicca-87
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.