Trwa ładowanie...
d3b3on1
d3b3on1

Łopatka

Przepis
3.0
(5 głosów)
Oceń:
Łopatka
Łopatka
Składniki
  • łopatka
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • papryka w proszku (łagodna)
  • margaryna
Przepis

Łopatkę pokroić na większe kawałki albo plastry, umyć posolić i odstawić. Rozgrzać trochę margaryny na patelni albo rondlu. Mięso położyć na tłuszczu. Posypać papryką. Cebulkę obrać i pokroić na kawałki i dać na mięso. Tak samo czosnek pokroić na kawałki małe albo wycisnąć. Wszystko dusić pod pokrywką. W razie gdy mięso się będzie przypalać można dolać troszkę wody. Można potem zrobić z tego sos, dodając rozmieszaną łyżkę mąki z śmietaną.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

d3b3on1

Podziel się opinią

Share
d3b3on1

d3b3on1
d3b3on1
d3b3on1