Trufle kokosowo-różane

Wilgotne, aromatyczne, bardzo smaczne trufle z konfiturą z płatków róży i wiórkami kokosowymi. Proste i szybie w przygotowaniu, do tego bez glutenu i wegańskie. Jak podkreśla Natalia Kudela, autorka bloga "Mała Cukierenka" smaku i zapachu dodają również suszone płatki róży kupione w sklepie herbacianym.

Obraz
Źródło zdjęć: © www.malacukierenka.pl

Wilgotne, aromatyczne, bardzo smaczne trufle z konfiturą z płatków róży i wiórkami kokosowymi. Proste i szybie w przygotowaniu, do tego bez glutenu i wegańskie. Jak podkreśla Natalia Kudela, autorka bloga "Mała Cukierenka" smaku i zapachu dodają również suszone płatki róży kupione w sklepie herbacianym.

Składniki:

200 g wiórków kokosowych
3 łyżki suszonych, jadalnych płatków róży
100-120 ml mleczka kokosowego
3 łyżki marmolady lub konfitury z płatków róży (około 120 g)
szczypta kardamonu
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16 g
Do obtoczenia:
1-2 łyżki suszonych, jadalnych płatków róży
3-4 łyżki wiórków kokosowych

  1. Do blendera wsypać płatki róży i wiórki kokosowe, zmiksować. Przełożyć do miski i dodać mleczko kokosowe, konfiturę z płatków róży, kardamon i cukier z prawdziwą wanilią, wymieszać.
  2. Zmiksować płatki róży i wiórki kokosowe, przesypać do miseczki.
  3. Z gotowej masy na trufle formować w rękach kulki i obtaczać je w zmielonych wiórkach kokosowych z różą. Gotowe trufle wstawić do lodówki na parę godzin (jeśli masa na trufle będzie za gęsta, proszę dodać jeszcze mleczka kokosowego lub konfitury, jak za rzadka, to jeszcze zmielonych wiórków kokosowych).

[

Obraz
© (fot. www.malacukierenka.pl)

]( http://www.malacukierenka.pl/ )
Słodki, kolorowy świat deserów i wypieków to jej pasja. A ten, który sama tworzy pozytywnie nastraja do życia ją i jej gości - gości Małej Cukierenki.

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja