Trwa ładowanie...
d1rmlc2
Redakcja WP Kuchnia

Tost z awokado i suszonymi pomidorami z rukolą i chili

Przepis

Tost z awokado to śniadaniowa propozycja według autorskiego pomysłu słynnego wegańskiego blogera, Eryka Wałkowicza, szerzej znanego jako erVegan, ambasadora akcji "Rośliny są oMEGA".
Promowanie weganizmu w takiej postaci wydaje się naprawdę smakowitym pomysłem!

d1rmlc2
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 2 bułki polne
  • 2 łyżeczki margaryny roślinnej np. Flora Original
  • 1 awokado
  • 4 suszone pomidory z zalewy
  • 2 garści rukoli
  • 1 świeże chili
  • sól, pieprz
Przepis
  • Awokado obierz ze skórki i pozbądź się pestki.
  • Pokrój je na w miarę równe plasterki i oprósz odrobiną soli. Suszone pomidory odsącz z zalewy i posiekaj w drobne paski.
  • Bułki przekrój na pół i podpiecz w tosterze lub na suchej patelni. Zaraz po ściągnięciu ze źródła ciepła posmaruj je margaryną i ułóż na nich kolejno: plastry awokado, świeże chilli, rukolę oraz posiekane suszone pomidory.
  • Całość na koniec oprósz świeżo mielonym pieprzem i zajadaj ze smakiem, póki kanapka jest ciepła.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Tost z awokado i suszonymi pomidorami z rukolą i chili
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1rmlc2
d1rmlc2
d1rmlc2
d1rmlc2
d1rmlc2
Więcej tematów
d1rmlc2