Tatar ze śledzia
Tatar na wigilijnym stole? Czemu nie. Zamiast mięsa możemy użyć śledzi. Ryba w takiej wersji będzie elegancka i smaczną przystawką. Wypróbujcie koniecznie przepis naszej czytelniczki
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- 40 dkg filetów śledziowych solonych
- 1-2 cebule
- kilka grzybków marynowanych
- 4 korniszony
- 2 jajka na twardo
- sok z polowy cytryny
- 4 łyżki oleju
- 1 peczek szczypiorku
Wymoczyć filety śledziowe,cebule, grzybki, korniszony pokroić w kostkę Filety zmielić przez maszynkę lub posiekać nożem. Warzywa, grzybki i korniszony połączyć ze śledziem,skropić sokiem z cytryny, dodać olej, pieprz. Uformować porcje tatara, posypać posiekanym jajkiem i szczypiorkiem.
Przepis dodał użytkownik teresa-kr
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze