Trwa ładowanie...
d4lxy5z
d4lxy5z

Tatar ze śledzia

Przepis

Tatar na wigilijnym stole? Czemu nie. Zamiast mięsa możemy użyć śledzi. Ryba w takiej wersji będzie elegancka i smaczną przystawką. Wypróbujcie koniecznie przepis naszej czytelniczki

3.0
(2 głosy)
Oceń:
d4lxy5z
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Tatar ze śledzia
123
Składniki
  • 40 dkg filetów śledziowych solonych
  • 1-2 cebule
  • kilka grzybków marynowanych
  • 4 korniszony
  • 2 jajka na twardo
  • sok z polowy cytryny
  • 4 łyżki oleju
  • 1 peczek szczypiorku
Przepis

Wymoczyć filety śledziowe,cebule, grzybki, korniszony pokroić w kostkę Filety zmielić przez maszynkę lub posiekać nożem. Warzywa, grzybki i korniszony połączyć ze śledziem,skropić sokiem z cytryny, dodać olej, pieprz. Uformować porcje tatara, posypać posiekanym jajkiem i szczypiorkiem.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Tatar ze śledzia
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4lxy5z

Podziel się opinią

Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d4lxy5z
d4lxy5z
d4lxy5z
d4lxy5z
d4lxy5z