Syrop z cebuli i czarnego bzu - domowy sposób na jesienne przeziębienie
Wraz z nadejściem jesieni znacząco obniża się odporność naszego organizmu. Nagły spadek temperatury oraz zimny wiatr sprzyjają przechłodzeniu naszego organizmu. Czujemy się zmęczeni, apatyczni i często dopada nas przeziębienie. Męczy nieustanny katar i kaszel. Jednak zamiast biec do apteki po leki, warto przygotować domowe syropy
Wraz z nadejściem jesieni znacząco obniża się nasza odporność. Nagły spadek temperatury oraz zimny wiatr sprzyjają przechłodzeniu organizmu. Czujemy się zmęczeni, apatyczni i często dopada nas przeziębienie. Męczy nas nieustanny katar i kaszel. Jednak zamiast biec do apteki, warto przygotować domowe syropy.
Uczestniczka programu "MasterChef" Monika Goździalska pokazała jak w łatwy sposób przygotować syrop z czarnego bzu, cebuli oraz siemienia lnianego.
*Syrop z czarnego bzu *nie tylko zwalcza gorączkę i złagodzi kaszel, a dzięki dużej ilości witamin i soli mineralnych wzmocni organizm. Natomiast *syrop z cebuli *zawiera witaminy o działaniu silnie dezynfekującym i łagodzącym. Uzupełnia niedobory witaminy C, A, B1, B2, PP oraz wielu mikroelementów. Najlepszym sposobem na uciążliwy, mokry kaszel będzie preparat z *siemienia lnianego. *