Surówka z białej kapusty
Jeśli macie ochotę na pyszny i zdrowy dodatek do obiadu, musicie zrobić tę surówkę. To prawdziwa skarbnica witamin i minerałów!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
- 0,5 kg białej kapusty
- 2 marchewki
- 2 duże jabłka
- 1 cebula
- zielona pietruszka lub szczypiorek
- 1/2 cytryny
- 1/2 szklanki śmietany (można dodać mniej)
- sól i pieprz do smaku
Kapustę i marchewkę poszatkować na tarce o grubych oczkach, posolić i pozostawić na chwilę. Następnie dodać sok z cytryny, jabłka starte na tarce o grubych oczkach, pokrojoną cebulę, zieloną pietruszkę, sól i pieprz do smaku i wszystko razem wymieszać. Na koniec (najlepiej przed podaniem) dodać śmietanę i ponownie wymieszać.
Przepis dodał użytkownik kokosek1513
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze