WAŻNE
TERAZ

Awionetka spadła koło boiska, wewnątrz dwa ciała

Surówka Coleslaw

Coleslaw to popularna w wielu krajach surówka obiadowa, dlatego też nie mogło jej zabraknąć w moim zestawieniu. Do przygotowania tej surówki potrzebujemy białej kapusty. Pozostałe składniki są dodawaner w zależności od upodobań, może to być zatem marchewka, jabłko, ananas, cebula…

Surówka ColeslawSurówka Coleslaw

Dla 4 osób:

  • 1 opakowanie mieszanki warzyw SURÓWKA Fit&Easy
  • 1 mała cebula
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka ostrego chrzanu
  • sok z 1/2 cytryny
  • 4 łyżki gęstego majonezu
  • Przyprawy do smaku: sól morska, świeżo zmielony pieprz

Przepis

Gotową mieszankę warzyw wysyp do dużej miski. Dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę. Przygotuj sos na bazie pozostałych składników i dodaj go do sałatki. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na minimum 1 godzinę. Podawaj schłodzoną, jako dodatek do dań głównych lub jako przekąskę.

Wybrane dla Ciebie

Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne