Soczyste szaszłyki, przykładane z cebulą i ziemniakami
Są proste i szybkie w przygotowaniu, a na dodatek bardzo smaczne. Bez trudu przygotujecie je w piekarniku. Zapewniamy, że te szaszłyki posmakują wszystkim domownikom. Trudno przejść obok nich obojętnie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Rodzaj diety: |
- Mięso myję, osuszam, kroję kostkę i doprawiam przyprawą gyros.
- Ziemniaki obieram, myję, osuszam, kroję w grubsze plasterki i doprawiam solą.
- Cebule obieram, kroję w plasterki.
- Następnie utykam na patyczek do szaszłyków po kolei na przemian, aż do wyczerpania składników.
- Szaszłyki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180 st. C.
- Przed podaniem polewam ulubionym sosem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze