Trwa ładowanie...
d2e7rgx
06-04-2022 10:11

Soczyste schabowe roladki. Rodzina zje ze smakiem

Przepis

Rozpływające się w ustach roladki ze schabu, nadziewane cebulą sprawdzą się doskonale na obiad w rodzinnym gronie. Są delikatne, miękkie, soczyste. Z powodzeniem mogą zastąpić tradycyjne kotlety schabowe. Przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d2e7rgx
2.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg schabu
  • 3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 10 dag sera żółtego
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, rozbijam. Mięso doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Cebulę, czosnek obieram, cebulę drobno kroję a czosnek przeciskam przez praskę, następnie smażę na rozgrzanym oleju. Warzywa przekładam do naczynia, studzę i dodaję żółty starty ser na tarce o dużych oczkach oraz majonez. Dokładnie mieszam.
  • Farsz nakładam na środek każdego kawałka mięsa. Mięso składam w kopertki.
  • Kopertki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelce jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Soczyste schabowe roladki. Rodzina zje ze smakiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2e7rgx
d2e7rgx
d2e7rgx
d2e7rgx
Więcej tematów
d2e7rgx