Soczyste schabowe roladki. Rodzina zje ze smakiem
Rozpływające się w ustach roladki ze schabu, nadziewane cebulą sprawdzą się doskonale na obiad w rodzinnym gronie. Są delikatne, miękkie, soczyste. Z powodzeniem mogą zastąpić tradycyjne kotlety schabowe. Przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, rozbijam. Mięso doprawiam pieprzem oraz solą.
- Cebulę, czosnek obieram, cebulę drobno kroję a czosnek przeciskam przez praskę, następnie smażę na rozgrzanym oleju. Warzywa przekładam do naczynia, studzę i dodaję żółty starty ser na tarce o dużych oczkach oraz majonez. Dokładnie mieszam.
- Farsz nakładam na środek każdego kawałka mięsa. Mięso składam w kopertki.
- Kopertki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelce jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
- Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl