Słodkości bez cukru
Przemek Ignaszewski przygotował dla was same słodkości, ale bez cukru. Na stole wylądowały kulki mocy z daktyli, żurawiny i orzechów oraz zaskakujące bajaderki z tajemniczym dodatkiem. Będzie pysznie!
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Przepis na bajaderki Przemka Ignaszewskiego
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy,
- 3 łyżki kakao,
- łyżka masła orzechowego,
- kilka kropel ekstraktu waniliowego,
- łyżka Amaretto (można odrobinę więcej),
- syrop daktylowy,
- polewa: czekolada gorzka i 3 łyżki mleka roślinnego.
Przygotowanie:
Ugotowaną ciecierzycę zblenduj, dodaj do niej pozostałe składniki i ponownie zmiksuj. Z powstałej masy uformuj kulki wielkości mandarynki, a następnie polej je gorzką czekoladą, rozpuszczoną w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka roślinnego. Na koniec posyp je mielonymi orzechami i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce. Smacznego!
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.