Trwa ładowanie...
d3ofhbt

Roladki schabowe z cukiniowym farszem

Przepis

Roladki schabowe z przepysznym nadzieniem z sezonowych warzyw Nie mają sobie równych! Pięknie prezentują się na stole i wyśmienicie smakują. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d3ofhbt
2.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg schabu
  • 1 cukinia
  • 1 marchew
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 15 dag sera żółtego
  • 10 dag szynki z indyka w plastrach
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • Marchew i cukinie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.
  • Warzywa smażymy na rozgrzanym oleju. Do warzywa dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
  • Następnie warzywa przekładamy do naczynia i mieszamy z startym na dużych oczkach żółtym serem.
  • Na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze szynki i po łyżce farszu warzywnego. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
  • Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki schabowe z cukiniowym farszem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d3ofhbt
d3ofhbt
d3ofhbt
d3ofhbt
d3ofhbt
Więcej tematów
d3ofhbt