Roladki schabowe z cukiniowym farszem

Roladki schabowe z przepysznym nadzieniem z sezonowych warzyw Nie mają sobie równych! Pięknie prezentują się na stole i wyśmienicie smakują. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Roladki schabowe z cukiniowym farszemRoladki schabowe z cukiniowym farszem
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 1 cukinia
  • 1 marchew
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 15 dag sera żółtego
  • 10 dag szynki z indyka w plastrach
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz

Przepis

  • Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • Marchew i cukinie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.
  • Warzywa smażymy na rozgrzanym oleju. Do warzywa dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe.
  • Następnie warzywa przekładamy do naczynia i mieszamy z startym na dużych oczkach żółtym serem.
  • Na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze szynki i po łyżce farszu warzywnego. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
  • Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości