Przekładane śledzie
Prosta i pyszna sałatka śledziowa z dodatkiem jajka na twardo i pora. Możemy dodać także inne ulubione składniki - zielony groszek czy gotowane buraczki.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Śledzie kroimy na średniej grubości plasterki i układamy na dnie salaterki, delikatnie smarujemy majonezem, następnie ugotowane jajka drobno posiekane, jako kolejna warstwa - por. Kroimy jak najdrobniej i posypujemy. Następnie majonezem smarujemy wszystko i w ten sam sposób tworzymy kolejne warstwy, później całość zasypujemy startym żółtym serem i posypujemy jednym żółtkiem z jajka, ozdabiamy gałązką natki z pietruszki i danie gotowe.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl