Przekładane śledzie
Prosta i pyszna sałatka śledziowa z dodatkiem jajka na twardo i pora. Możemy dodać także inne ulubione składniki - zielony groszek czy gotowane buraczki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Śledzie kroimy na średniej grubości plasterki i układamy na dnie salaterki, delikatnie smarujemy majonezem, następnie ugotowane jajka drobno posiekane, jako kolejna warstwa - por. Kroimy jak najdrobniej i posypujemy. Następnie majonezem smarujemy wszystko i w ten sam sposób tworzymy kolejne warstwy, później całość zasypujemy startym żółtym serem i posypujemy jednym żółtkiem z jajka, ozdabiamy gałązką natki z pietruszki i danie gotowe.
Przepis dodał użytkownik eliza
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze