Przekładane śledzie
Prosta i pyszna sałatka śledziowa z dodatkiem jajka na twardo i pora. Możemy dodać także inne ulubione składniki - zielony groszek czy gotowane buraczki.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Wigilia
 - Sposób przygotowania: Na zimno
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
Śledzie kroimy na średniej grubości plasterki i układamy na dnie salaterki, delikatnie smarujemy majonezem, następnie ugotowane jajka drobno posiekane, jako kolejna warstwa - por. Kroimy jak najdrobniej i posypujemy. Następnie majonezem smarujemy wszystko i w ten sam sposób tworzymy kolejne warstwy, później całość zasypujemy startym żółtym serem i posypujemy jednym żółtkiem z jajka, ozdabiamy gałązką natki z pietruszki i danie gotowe.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl