Prosta sztuczka z Coca-Colą ułatwi ci życie. Nie daj się oszukać

Zamówiliście Colę Zero, a dostaliście zwykłą i odkryliście to dopiero po pierwszym łyku? Mamy banalnie prosty sposób na to, żeby odróżnić jedną od drugiej po jednym spojrzeniu. Gwarantujemy, że nie mieliście o tym pojęcia.

Wystarczy jeden rzut oka, żeby odróżnić Coca-Colę
Źródło zdjęć: © flickr.com | Mike Mozart / CC BY 2.0
Paulina Brzozowska

Kupując Coca-Colę bez cukru oczekujemy, że właśnie taki napój do nas trafi. Szczególnie ważne jest to dla osób, które z przyczyn zdrowotnych muszą usunąć cukier ze swojej diety, czyli np. diabetyków lub osób chorujących na insulinooporność.

Niestety w wielu barach czy restauracjach zdarza się, że dostajemy klasyczną wersję Coca-Coli i przekonujemy się o tym dopiero po spróbowaniu napoju. Wystarczy jednak jedno spojrzenie, żeby odróżnić Colę Zero od tej zwykłej.

Cola Zero, czyli ta bez cukru, jest po prostu... ciemniejsza. Z czego to wynika? Klasyczna Coca-Cola jest bardziej gazowana. Większa ilość bąbelków równa się mniejsza ilość pozostałych elementów napoju, równa się jaśniejszy kolor. Cola Zero jest, najprościej mówiąc, bardziej skoncentrowana.

Obraz
© WP.PL

Teraz już nigdy nie dacie się oszukać i rozpoznacie odpowiedni napój w mgnieniu oka.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz też: Ciasto czekoladowe z Coca-Colą

Wybrane dla Ciebie

Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw