Pierogi ruskie
Pierogi ruskie to klasyk kuchni polskiej. Twarogowo-ziemniaczany farsz z dodatkiem złocistej cebulki i solidnej porcji pieprzu to połowa sukcesu. Dopełnieniem jest cienkie i elastyczne ciasto.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Nadzienie:
- 75 dag ziemniaków
- 25 dag twarogu
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle i połączyć z ugotowanymi, przetartymi i przestudzonymi ziemniakami.
Twaróg przetrzeć przez sito na przygotowane ziemniaki z cebulą, wymieszać nadzienie doprawić do smaku solą i pieprzem(dość dużo).
Wyrobić ciasto rozwałkować, wyciąć kółka i nałożyć na każde łyżkę farszu, skleić ugotować. podawać z podsmażoną cebulką.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze