Trwa ładowanie...
d4anc6f
d4anc6f

Pierogi ruskie

Przepis

Pierogi ruskie to klasyk kuchni polskiej. Twarogowo-ziemniaczany farsz z dodatkiem złocistej cebulki i solidnej porcji pieprzu to połowa sukcesu. Dopełnieniem jest cienkie i elastyczne ciasto.

4.0
(2 głosy)
Oceń:
d4anc6f
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Rodzaj diety:
Okazja:
Pierogi ruskie
WP
Pierogi ruskie
Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

  • 75 dag ziemniaków
  • 25 dag twarogu
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
Przepis

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle i połączyć z ugotowanymi, przetartymi i przestudzonymi ziemniakami.
Twaróg przetrzeć przez sito na przygotowane ziemniaki z cebulą, wymieszać nadzienie doprawić do smaku solą i pieprzem(dość dużo).
Wyrobić ciasto rozwałkować, wyciąć kółka i nałożyć na każde łyżkę farszu, skleić ugotować. podawać z podsmażoną cebulką.

Przepis dodał użytkownik inis1984

d4anc6f
Pierogi ruskie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d4anc6f
d4anc6f

d4anc6f
d4anc6f
d4anc6f