Pasztet grzybowy
Aromatyczny pasztet grzybowy podbije podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. Jego przygotowanie jest proste i szybkie. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Grzyby i cebulę należy pokroić i usmażyć na na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Bułkę namocz w śmietanie i dokładnie odciśnij. Usmażone grzyby wraz z bułką przepuść przez maszynkę do mięsa, a potem dokładnie wymieszaj z żółtkami, tymiankiem i ubitymi białkami.
Masę przełóż do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą formy, wygładź powierzchnię i posyp bułką tartą. Piecz 50 min w temp. 180 stopni.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Podziel się opinią
Komentarze