Pasztet grzybowy
Aromatyczny pasztet grzybowy podbije podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. Jego przygotowanie jest proste i szybkie. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Grzyby i cebulę należy pokroić i usmażyć na na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Bułkę namocz w śmietanie i dokładnie odciśnij. Usmażone grzyby wraz z bułką przepuść przez maszynkę do mięsa, a potem dokładnie wymieszaj z żółtkami, tymiankiem i ubitymi białkami.
Przepis
Masę przełóż do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą formy, wygładź powierzchnię i posyp bułką tartą. Piecz 50 min w temp. 180 stopni.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl