Papryka nadziewana warzywami - danie wegańskie
- 12 sztuk papryki
- - warzywa: marchewka, pietruszka, cebula, pory... wedle smaku (łącznie warzyw powinno być ok. kilograma)
- - pasta pomidorowa (3-4 łyżki)
- - olej sojowy lub słonecznikowy
- - czerwona sproszkowana papryka
- - ser wegański (lub utarty żółty ser)
- - ewentualnie ryż
- - sól.
Warzywa umyj, obierz, opłucz i drobno pokrój. Uduś z dodatkiem oleju, wymieszaj z pastą pomidorową i serem. Przypraw papryką i solą. Jeśli chcesz, aby danie było bardziej sycące, ugotuj woreczek ryżu i wymieszaj z nadzieniem.
Papryki umyj i wykrój gniazda nasienne. Strąki wypełnij nadzieniem, ułóż ciasno w rondlu, podlej olejem i duś do miękkości. Gotowe
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze