Trwa ładowanie...
d2etkaq
d2etkaq

Papryka nadziewana warzywami - danie wegańskie

Przepis
3.8
(10 głosów)
Oceń:
Papryka nadziewana warzywami - danie wegańskie
Składniki
  • 12 sztuk papryki
    • - warzywa: marchewka, pietruszka, cebula, pory... wedle smaku (łącznie warzyw powinno być ok. kilograma)
    • - pasta pomidorowa (3-4 łyżki)
    • - olej sojowy lub słonecznikowy
    • - czerwona sproszkowana papryka
    • - ser wegański (lub utarty żółty ser)
    • - ewentualnie ryż
    • - sól.
Przepis

Warzywa umyj, obierz, opłucz i drobno pokrój. Uduś z dodatkiem oleju, wymieszaj z pastą pomidorową i serem. Przypraw papryką i solą. Jeśli chcesz, aby danie było bardziej sycące, ugotuj woreczek ryżu i wymieszaj z nadzieniem.

Papryki umyj i wykrój gniazda nasienne. Strąki wypełnij nadzieniem, ułóż ciasno w rondlu, podlej olejem i duś do miękkości. Gotowe

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Share
d2etkaq
d2etkaq
d2etkaq
d2etkaq