Trwa ładowanie...
d2pz71f
05-10-2021 10:37

Mięciutkie zrazy z cebulką. Klasyk polskiej kuchni

Przepis

Bardzo proste w przygotowaniu zrazy w delikatnym sosie cebulowym. Zrazy możesz podać z kluskami śląskimi lub ziemniaczanym puree. Do tego ulubiona surówka i przepyszny rodzinny obiad gotowy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d2pz71f
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg schabu
  • 6 cebul
  • 10 dag boczku wędzonego w plastrach
  • 5 łyżeczek musztardy
  • 4 ogórki kiszone
  • mąka pszenna do panierki
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, układam po pasku boczku, słupek ogórka kiszonego oraz cząstkę cebuli.
  • Mięso zwijamy w roladki, panieruję w mące pszennej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. Kiedy mięso się zarumieni, podlewam szklanką wody i gotuję do miękkości. Następnie roladki przekładam do naczynia.
  • Cebulę obieram, kroję w krążki i smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni.
  • Do cebuli dodaję sos ze smażenia roladek, doprawiam papryką oraz solą i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minuty gotuję i sos z cebulą łączę z mięsem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Mięciutkie zrazy z cebulką. Klasyk polskiej kuchni
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2pz71f
d2pz71f
d2pz71f
d2pz71f
Więcej tematów
d2pz71f