Mięciutkie kopytka z dyni. Podaj z ziołowym masełkiem
Kuchnia polska stoi kluskami, pyzami, pierogami. Nic dziwnego, są po prostu pyszne. Tym razem mamy dla was wariację na temat kopytek. Zamiast ziemniaków, użycie dyni. Pyszny efekt gwarantowany.
Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kluski
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Dynię zblenduj, dopraw solą i chili. Dodaj jajko i przesianą mąkę.
- Zagnieć ciasto. Podziel na 2 części. Zroluj i tnij na małe kawałki (dodatkowo każdy kawałek możesz lekko rozgnieść widelcem).
- Gotuj w osolonej wodzie 3-4 minuty, od wypłynięcia na wierzch.
- Na patelni rozgrzej masło, wrzuć listki szałwii. Masełkiem polej kopytka przed podaniem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl