Trwa ładowanie...
d4fmivm

Meksykański sos salsa

Przepis
d4fmivm
4.7
(7 głosów)
Oceń:
Meksykański sos salsa
Składniki
  • 4 duże, jędrne pomidory
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • sok z limonki
  • niezbyt ostre chilli
Przepis

Pomidory obieramy ze skóry i kroimy na pół. Każdą połówkę wyciskamy nad talerzem ? większość pestek wyleci wraz z sokiem. Pozostałe usuwamy palcami lub łyżeczką, a miąższ drobniutko kroimy. Dodajemy posiekaną cebulę, kolendrę, sok z limonki, oraz oczyszczone z pestek chilli. Odstawiamy na godzinę, by salsa się zmacerowała, a następnie doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie kilkoma kroplami sosu Tabasco. Przykrywamy folią i odstawiamy na godzinę, lub dłużej, by smaki się przegryzły. Jeśli salsa puści zbyt dużo soku ? możemy go odlać przed podaniem.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Share
d4fmivm
d4fmivm
d4fmivm
Więcej tematów
d4fmivm