Marynowanie grzybów. Tak wyjdą doskonałe
To jeden z najlepszych sposobów na zachowanie doskonałości grzybów na dłużej: marynowanie. Zalanie grzybków octem zmienia je w doskonałą przekąskę. Jednak jak to zrobić, by były naprawdę wyśmienite? Podpowiedzi udziela Justyn Kołek, współautor książki "Grzybownik"
Nasza narodowa pa Grzybki marynowa… Rozwiń
Transkrypcja:
Nasza narodowa pa
Grzybki marynowane idealna
Wódeczka
Ja tego nie powiedziałem marynowanie kiedy
Maryna
Ale teraz już dawno to już 20 lat jak nie marynuje ale są na różne sposoby można zdobyć w różnych kuli
Książka
Czy jakiś poradnikach Jak marynować
Są
Ja to przeważnie robiłem w occie
I jeszcze są kiszone kwaszone i
Jak
O nigdy nie prosiłem
Nigdy ale to jakoś tak tak
Jakaś solą zasypia
Na różne sposoby na
Najbardziej popularny jest
Marynowanie
W zalewie octowej Jakie składniki
Pytam się przeważnie dawało listka laurowego tylko na Jagiellońskiej jak angielskie dzieli w granowie
Troszkę marchewki cebulki to wszystko do
I później robiliśmy tak i tak zwany Zal
Wszystko teraz zależało
Kto
Jak cię ktoś ostrzejszy musiał dać większe jakby więcej
Natomiast co do zalewy dodajemy oprócz
Nie to już mamy tak i teraz
Jak mamy gotowy słoiczek tego i zalewamy tam
4 i później trzeba
No i
Ja pamiętam tą zalewę octową to ja robiłem żeby jak najmniej było takiego śluzu się zna
To czym więcej octu się
Ten jest mniej
Z mojej
Przeważnie tak przy tej o 500 Miodowej to tak
A jadalne surowe grzyby
Są takie grzyby sama opis
Takiego grzyba
Samym końcu
Mosina rozwaga
Call czas
Ty taki przeźroczysty
Biały grzyb
Na pniu
On jest taki jak gal
I on nie da się go ugotować nie da się go usmażyć i jutro się nie da bo bo on
Galaretka
Po prostu
Jego stosuje się na takie surówki na różne
Ale po VIN
Piracetam nie stosować jako tako pisałem jako ciekawostkę bo jak Astra
Tutaj bym nie polecał nawet takich prób smakowych robić
Bo bardzo dużo grze
Jedzą zł
Między innymi
Alice potrafi też przyjść obok grzyba gdzie się
Lisy roznoszą tak zwanych zarazek Bąk
To jest czy tasiemiec dla człowieka jest
Poproś
Skażenie śmierdzą
I teraz my nie wiemy czy tam czasami coś się nie dostało czy coś Jemy na surowo
Tego grzyba w lesie
Jaka Kiedyś była ja
On się nazywa mlecz
Smaczny
Krówka go nazywali surojadka on
Słodzi
I zapach śledzia
Ja pamiętam z tatą jak byłem to mi tata dawał mi jeździć ale teraz z tego co
Nie
Bo można
Trzeba mieć pojechałem oszczędnie można natrafić na takiego grzyba i możemy mieć poważne problemy o skutkach śmierć
Czasem
Bąblowica
Zarazek tasiemca do kilka lat