Trwa ładowanie...
Krokiety z chleba tostowego nadziewane czekoladą
abc gotowania

Krokiety z chleba tostowego nadziewane czekoladą

Zobaczcie propozycję od marki E. Wedel.
Share
d2bxjfy

Krokiety w nietypowej wersji to świetny zamiennik kanapek. Jeśli planujesz spotkanie ze znajomymi lub niecodzienne śniadanie, wypróbuj przepis, który przygotowaliśmy z E. Wedlem.

Składniki:
5 kromek chleba tostowego
5 łyżek kremu czekoladowego E.Wedel
5 łyżek konfitury porzeczkowej
Do panierowania: jajko wymieszane z łyżką mleka
1,5 szklanki zmielonych migdałów
Masło klarowane do smażenia
2 łyżki kakao E.Wedel do posypania

d2bxjfy

Przygotowanie: Z chleba odkrój skórki, a kromki rozwałkuj. Posmaruj kremem i konfiturą, następnie zwijaj jak naleśniki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i obtocz w migdałach. Usmaż na złoty kolor. Nadmiar masła odsącz w ręcznik papierowy. Smacznego!

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Krewetki w pikantnym sosie czekoladowym

Czekoladowe jadalne miseczki

d2bxjfy

Bajeczne kanapeczki z gorzkiej czekolady

d2bxjfy

Podziel się opinią

Share
d2bxjfy
d2bxjfy
Więcej tematów