wp
Krokiety z chleba tostowego nadziewane czekoladą

Krokiety z chleba tostowego nadziewane czekoladą

Zobaczcie propozycję od marki E. Wedel.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie

Krokiety w nietypowej wersji to świetny zamiennik kanapek. Jeśli planujesz spotkanie ze znajomymi lub niecodzienne śniadanie, wypróbuj przepis, który przygotowaliśmy z E. Wedlem.

wp

Składniki:
5 kromek chleba tostowego
5 łyżek kremu czekoladowego E.Wedel
5 łyżek konfitury porzeczkowej
Do panierowania: jajko wymieszane z łyżką mleka
1,5 szklanki zmielonych migdałów
Masło klarowane do smażenia
2 łyżki kakao E.Wedel do posypania

Przygotowanie: Z chleba odkrój skórki, a kromki rozwałkuj. Posmaruj kremem i konfiturą, następnie zwijaj jak naleśniki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i obtocz w migdałach. Usmaż na złoty kolor. Nadmiar masła odsącz w ręcznik papierowy. Smacznego!

POLECAMY RÓWNIEŻ:

**Krewetki w pikantnym sosie czekoladowym**

wp

**Czekoladowe jadalne miseczki**

**Bajeczne kanapeczki z gorzkiej czekolady**

wp
wp
wp
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.