Trwa ładowanie...
d27vkjw
29-07-2014 07:19

Konfitura z jabłek

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d27vkjw
Składniki
  • 2,5 kg jabłek,
  • cynamon,
  • laska wanilii,
  • sok z 1 cytryny,
  • 1/2 kg cukru
Przepis

Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na cienkie plastry i wrzucamy do garnka. Podlewamy małą ilością wody i skrapiamy sokiem z cytryny. Smażymy aż zmiękną i odparowuje sok, który powstał. Następnie dodajemy cukier, cynamon i wanilię.Jeżeli jabłka masz kwaśne użyj więcej cukru. Smażymy jeszce 5 minut. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10 minut:)

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d27vkjw
d27vkjw
d27vkjw
Więcej tematów
d27vkjw