Kolorowy gulasz drobiowy z warzywami

To jest obiad w stylu "co się nawinie". Na patelnię lub do garnka wrzucacie swoje ulubione warzywa, mięso, przyprawy. Otrzymacie kociołek wypełniony pysznym kolorowym gulaszem. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Gulasz drobiowy z warzywamiGulasz drobiowy z warzywami
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 2 łyżki sosu chili słodko pikantnego
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • olej do smażenia
  • sól
  • 2 papryki czerwone
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 brokuł
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku

Przepis

  • Mięso myję, osuszam, kroję w paseczki. Do mięsa dodaję ketchup, sos sojowy ciemny, miód, paprykę ostrą oraz sól, dokładnie mieszam i smażę na rozgrzanym oleju.
  • Cebulę, czosnek obieram, cebulę drobno kroję, czosnek przeciskam przez praskę. Warzywa smażę na drugiej większej patelni na rozgrzanym oleju.
  • Marchew, pietruszkę obieram, kroję w słupki. Paprykę myję, usuwam nasiona i również kroję w paseczki, brokuł dziele na mniejsze różyczki.
  • Warzywa przekładam do cebuli, podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 20 minut. Po tym czasie wlewam sos sojowy jasny, ocet, sos chili i zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.
  • Dwie minut gotuję i łączę z mięsem. Podaję z ryżem.
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości