Janek Paszkowski o zupach na jesień. Zdradza, które są najbardziej sycące
Janek Paszkowski brał udział w pierwszej edycji "Masterchefa", jest autorem książek i prowadzi własną restaurację. W rozmowie z Aleksandrą Hangel opowiedział o zupach, które idealnie rozgrzeją w chłodne jesienne wieczory.
Powiedz co jakie są twoje ulubione… Rozwiń
Transkrypcja:
Powiedz co jakie są twoje ulubione rozgrzewające zupy może możesz nam
Się ze swoją ulubioną
Ojejku Ja generalnie jakby nie jestem osobą która zupę uważa za coś super bez sensu
Automatycznie
Żyć lepiej jakby nie potrzebuję zup do pełni szczęścia
Ja bardzo lubię że zupy są czymś takim co jesienią jemy często No bo prawda ogrzewają
To prawda Pozdrawiam poza kremami z dyni i kremem
Jakich warzyw korzennych które teraz są jakby popularne bo jest
Nie Ja bardzo lubię takie wszelkiego rodzaju Zupy które są jednocześnie i bardzo sycące i mogą pełnić
Drugiego dania przy mi pewnego rodzaju takiej zupy
No na bazie
Na przykład pomidorów z dynią i z odrobiną kaszy jaglanej
Trzeba pamiętać że kasza to jest takie nasze
Dobra
A która przez wielu jest niedoceniany a jest to
Super
Która jest
Odżywcze składniki i trzeba czy płatnik
Decydent
Sycące zupy na bazie jesienny
Czyli dynia czyli jarmuż czyni pomidorek co robisz
Jeszcze gdzieś możemy do łapać na nad
Marchewki
Kasza jaglana
Fasola to
Wszystko zawarte jakbyś miał taki przepisy na taką bardzo szybką zupę
Powiedzieć to
Jakbyś jakbyś
Jedna duża cebula biała albo czerwona pokrojona w kostkę do tego 2
Czarnkowska
A pokroić się mniej więcej w taką samą objętość
Na maśle klarowanym
Starszy pół łyżki masła klarowanego olej rzepakowy
Przesmażamy
Szczypta soli pieprzu odrobina cynamonu kary coś co nas rozgrzeje
Takie korzenne przy
Nie po 10 12 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę
Wsypujemy je czerwoną soczewicę wszystko chwilkę razem podsmażyć
Zalewamy pokrojonymi w kostkę pomidorkami
Z puszki a jeżeli
Nie są
Przecież mają w sobie mnóstwo wartości odżywczych jeżeli zrobiliśmy sami to oczywiście
Kto ma gdzie się
Do tego jeszcze będziemy przygotowywać i wszystko wcześniej sam
Zalewamy wodą tak żeby to nie było zbyt gęste
Mieszamy od
Cukru brązowego czy miodu też nie zaszkodzi żeby
Słaby w pomidorów
Nie gotujemy
15-20 min
To jest gotowa zupa możemy dodać trochę jak
Szpinaku
Jest tak żeby dodać zielone
Koloruj to jest
Już się świeżego już nic z tym nie robimy tylko świeżego dodajemy
Michał
Bardzo bardzo fajny nie mrożony
Świeży
Strasznie
Gotowe