Gulasz na pięć sposobów
Jednogarnkowy obiad
Miłośnicy gulaszu mięsnego, który w Polsce jadany jest najczęściej, rzadko zdają sobie sprawę, że do przygotowania tej potrawy mięso wcale nie jest konieczne. Warzywa czy ryby z powodzeniem mogą je zastąpić.
Lato to czas podróżowania. Poznajemy nowe dania, które nas zachwycają, a potem możemy je przygotowywać w domu. Jednym z takich specjałów jest gulasz. Znany w wielu zakątkach świata, a jednak w zależności od kraju, a często i regionu - zupełnie inny. Miłośnicy gulaszu mięsnego, który w Polsce jadany jest najczęściej, rzadko zdają sobie sprawę, że do przygotowania tej potrawy mięso wcale nie jest konieczne. Warzywa czy ryby z powodzeniem mogą je zastąpić. Warto więc spojrzeć szerzej na tę bardzo popularną potrawę i pokusić się o przygotowanie gulaszu według zupełnie innych przepisów. Oto pięć naszych gulaszowych propozycji.