Galaktyczne eklerki. Nowy, nieziemski hit Instagrama

Niezaprzeczalnie w 2017 roku eklerki przechodzą swój istny renesans. Kiedy wpiszemy w instagramową wyszukiwarkę "#eclairs", wyskoczy nam prawie 150 tys. postów. Wśród smakowitych propozycji z owocami, czekoladą i kolorowymi kremami znajdziemy także zdjęcia przedstawiające galaktyczne eklerki. Przyznacie, że wyglądają naprawdę kosmicznie.

Galaktyczne eklerki
Źródło zdjęć: © Instagram.com | musseconfectionery
Karolina Wójciga

Po czarnym jedzeniu, tęczowej kawie i "cloud eggs" przyszedł czas na galaktyczne eklerki. Ten niezwykły deser istnieje naprawdę! Wyglądają nieziemsko pysznie i tak też zapewne smakują.

Tradycyjne ciasto powstało w XIX wieku we Francji i do dziś zachwyca podniebienia smakoszy i łasuchów. Ale "galaxy eclairs" cieszą także oczy. Takie cuda wytwarza ukraińska cukiernia "Muse Confectionary", która specjalizuje się w eksperymentalnych cudach do schrupania. Deser można zamówić w pięciu smakach: klasycznym waniliowym, pistacjowym, malinowym, słonym karmelu i czekoladowym. Galaktyczna glazura powstaje dzięki połączeniu cukru z barwnikami spożywczymi. No cóż, skład kosmicznych łakoci nie zachwyca, ale wygląd zapiera dech w piersiach. My nie możemy się na nie napatrzeć! Będąc w Kijowie, koniecznie spróbujcie tych kosmicznych ciasteczek.

Zobacz także wideo: Tort jak koszulka piłkarza. Słodki i wyjątkowy

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja