Trwa ładowanie...
d126hba

Elegancki deser - eton mess

Eton mess to jeden z klasyków wśród deserów, a jego przygotowanie z gotowym składnikami jest wyjątkowo proste. Patrycja Wnorowska, autorka bloga "Smakołyki alergika" proponuje wegańską wersję tych łakoci. Zamiast klasyczny bez, wykorzystała bezy zrobione z wody po ciecierzycy. Zdrowo i pysznie!
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Elegancki deser - eton mess
(www.smakolykialergika.pl.)
d126hba

Eton mess to jeden z klasyków wśród deserów, a jego przygotowanie z gotowym składnikami jest wyjątkowo proste. Patrycja Wnorowska, autorka bloga "Smakołyki alergika", proponuje wegańską wersję tych łakoci. Zamiast klasycznych bez wykorzystała bezy zrobione z wody po ciecierzycy, a bitej śmietany wykorzystała mleko kokosowe. Zdrowo i pysznie!

Składniki:
kilka bez wegańskich (zwykłych lub przygotowanych z wody po ciecierzycy),
puszka mleka kokosowego bez dodatków,
1 szklanka sezonowych owoców,

Mleko kokosowe mocno schłodzić. Otworzyć puszkę, zlać płyn z wierzchu (zachować), a "śmietanę" ubić tak jak normalną, dodając nieco płynu, gdyby śmietana była zbyt zwarta. W szklance układać warstwami lekko pokruszone bezy, bitą śmietanę oraz owoce i natychmiast podawać.

d126hba

Zobacz również: pyszne jagodzianki* * Patrycja Wnorowska, źródło: www.smakolykialergika.pl.

POLECAMY:

<a href="http://kuchnia.wp.pl/mleko-roslinne-smaczna-alternatywa-6054629956354689g onclick="javascript_:window.open(this.href);return false;"> Najzdrowsze mleka roślinne. Łatwo zrobisz je w domu

Woda kokosowa - napój bogów

d126hba

Prosta rolada z truskawkami

d126hba

Podziel się opinią

Share

d126hba

d126hba