Trwa ładowanie...
d18t3ux
oprac. Katarzyna Gileta
05-04-2022 11:08

Chrzan wielkanocny

Przepis

Idealnym dodatkiem do dań mięsnych, kanapek z wędliną, smażonej lub gotowanej kiełbasy, a nawet do sałatek z wędzoną rybą jest właśnie tarty korzeń chrzanu. Najbardziej aromatyczny i ostry jest ten przygotowany samodzielnie.

d18t3ux
4.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: nikola mrdalj
Składniki
  • 1 kg chrzan surowy
  • 30 dag śmietany kwaśnej
  • 5 gram soli
  • 5 dag cukru
  • 1 cytryna
Przepis
  • Chrzan surowy zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny. Dodać sól, cukier, śmietanę i dokładnie wymieszać odstawić do lodówki do wychłodzenia.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Chrzan wielkanocny
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d18t3ux

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18t3ux
d18t3ux
d18t3ux
d18t3ux
Więcej tematów
d18t3ux